Hot ’n’ Dog

Hot ’n’ Dog on yhden naisen ja neljän koiran liittouma, joka elää rakkaudesta lajiin. Ja se laji on rally-toko.

Moikka,
mä oon Saana, se kaksijalkainen Hot ’n’ Dogin eli tutummin Hodarin taustalla. Mun Hodarin tiimiin kuuluu tällä hetkellä kaksi omaa koiraa ja kaksi lainakoiraa.

Mun rakkaus rally-tokoon on syttynyt jo vuosia sitten. Oikeastaan se oli rakkautta ensi kokeilulla. Hurahdin heti. Mä oon aloittanut kisaamisen Nikan kanssa samaan aikaan, kun laji on virallistunut. Ja vetänyt rally-tokon kursseja ja valmennusryhmää melkein yhtä kauan. Vaikka kursseja en enää vedä, niin edelleen koutsaan mun valkkuryhmää. Tässä lajissa mä haluan pysya ajan tasalla viimeiseen asti. Ja haluan auttaa kaikkia koirakoita menestymään tässä lajissa. Koska tämä laji vaan on jotain parasta!

Hati on mun kolmas malinois ja ensimmäinen intervariaatio eli tervun ja malin lapsi. Siksi sillä on myös tervupiireistä tuttu kennelnimi. Virallisesti Hati on Foolproof Master of Mess. Kotona ihan vaan Tatti tai Hattu. Don’t ask! Hati on siis belgianpaimenkoira malinois, joka putkahti maailmaan huhtikuussa 2019. Hati on hyvin hitaasti kypsyvää sorttia ja siksi se ei vieläkään tässä kahden vuoden kynnyksellä ole korkannut yhtään kisaa tai koetta. Päälajina Hatilla on rally-toko, muina lajeina treenataan tokoa, nosea, jälkeä ja aksaa. Jos Hati pysyy terveenä ja kaikki menee edes suunnilleen suunnitelmien mukaan, niin tulemme toivottavasti jossain vaiheessa kilpailemaan rally-tokossa arvokisoissa.

Nika, tuo rinnallani kymmenen vuotta kulkenut kaikkeen sopeutuva sohvalinjainen harrastuslajien sekakäyttäjä. Hän on kokenut kanssani kaiken: hurjat temppujen opettelukaudet, sheippaukset, dobon rantautumisen harrastuspiireihin, jäljestyksen opettelun ja kaikkien mahdollisten ja mahdottomien kisalajien kokeilun. Nika on kisannut kuitenkin vain yhdessä lajissa: rally-tokossa. Rally-tokossa Nika on mestariluokassa, mutta siirtynyt eläkkeelle jo useampi vuosi sitten. Viimeiakoina mummukka on esittänyt mukavaa piristäytymistä, joten olen alkanut haaveilemaan, jotta josko vielä eläkepäivillä käytäisiin humppaamassa muutamat mestariluokan kisat. Nähtäväksi jää. Nikan ”suurimmat” saavutukset tähän astisella rallyuralla on yksi TP saatesanoin ”tämä palkinto on koiralle, ei ohjaajalle” sekä aikanaan voittajaluokan 3.sija pistein 73. Jostain syystä nämä ovat jääneet ohjaajalle mieleen…

Käämi on mun eka lainakoira, jonka kanssa yhteinen taival aloitettiin syksyllä 2019. Käämi on virallisesti Willow Creek Gisele ja rodultaan belgianpaimenkoira groenendael, vuosimallia 2016. Käämiltä ei moottoria puutu. Se jaksaa, jaksaa ja jaksaa. Se on ihanteellinen lainakoira, kunhan sen kanssa vaan pääsee ensin samalle aaltopituudelle ja ymmärtää sen belgialaista vi*tuiluhuumoria. Jos saisin itselleni edes prosentin tämän koiran energiasta, olisin supersankari. Toistaiseksi tämä pallosalama on vielä pysynyt kartturinsa otteessa ja rallatellut itselleen kelpo tuloksia. Käämin kanssa tavoitteet on korkealla, sen potentiaali riittää arvokisoihin, mutta aika näyttää, mihin kombinaatiolla vuorotyö, lainakoira ja korona vielä päästään. Pitäähän elämässä haasteita olla! (Käämi ALO100, ALO96, ALO100&RTK1, AVO100.)

Kerttu on mun toinen lainakoira, vielä aika uusi tapaus meidän porukassa. Kerttu liittyi jengiin alkuvuodesta 2021. Kertulla on kokemusta monista lajeista, eniten se kuitenkin on niittänyt kunniaa tokokentillä. Kerttu sopii jengiin hyvin, sillä se on aivan samanlainen diesel kun me kaikki muutkin. Yhtä gronttua lukuun ottamatta. Kerttu on mun ensimmäinen ei-belgialainen treenikaveri sitten Nikan. Kerttu on hauska. Sillä on kieroa tsekkiläistä huumoria ja se yrittää aivan koko ajan kusettaa kartturia. Kerttu on taitava ja osaava, mutta sen potentiaalia pitää hiukan houkutella ulos. Eihän sitä nyt rouvaikään siirtyneet arvokkaat tsekkileidit mitään ilmaiseksi tee. Tai edes huonolla palkalla. Kertun kanssa yhteinen kisataival on vielä korkkaamatta, mutta täysi keltanokka Kerttu ei kuitenkaan ole. Yksi tulos rallytokosta löytyy ja seuraavia lähdetään hakemaan. (Kerttu, FI MVA Harjusalaman Beatrix)

Iloa ja onnistumisia teidän rallyjuttuihin!

Saana, Nika ja Hati sekä Käämi ja Kerttu

Meidän kanssa yhteistyössä

Kirjoitettu 7.1.2021, muokattu 30.5.2021