Ratapiirrokset

Tähän on kasattuna erilaisia ratoja @hot_n_dog Instagramin seuraajien toiveiden pohjalta. Jos siis haluat jättää oman toiveesi, kipaise Instaan ja laita viestiä!

Nämä radat on vapaasti kaikkien käytettävissä niin omissa treeneissä, kuin ohjatuillakin tunneilla. Mikäli käytät ratoja kaupallisessa tarkoituksessa, mainitsethan mistä radat ovat peräisin. Muutoin ovat siis vapaata riistaa ja kaikkien hyödynnettävissä!

ALO. Paljon on tullut toiveita helpoista alokasluokan radoista. Helppous on kovin suhteellista, mutta tässä olisi ainakin muutama melko suoraviivainen alokasluokan rata ilman mitään erikoisia kommervenkkejä.

Loopit. Looppiratoja kysellään aina säännöllisesti ja ne ovatkin oma treenisuosikkini. Tässä olisi pari alokasluokan looppia. Radoilla ei siis ole lähtöä ja maalia, vaan radan voi aloittaa mistä tahansa kohtaa ja jatkaa niin monta kierrosta, kuin hyvältä tuntuu. Toiseen rataan on lisäksi yhdistetty pujottelu-/spiraalihaaste.

ALO/AVO. Alokkaasta ei kovin hankalaa rataa saa sääntöjen puitteissa, mutta tässä olisi yksi vähän kinkkisempi, jossa testataan miten hyvin koira on kuulolla. Avoimen luokan rata on sääntöjen mukainen ja pyritty tekemään haastavaksi houkutukseen herkästi lankeaville koirille.

VOI/MES. Voittaja- ja mestariluokassa voi jo vähän jekkuilla ja suunnitella erikoisempiakin ratoja. Kuten tämä ensimmäinen rata, jossa koira ei saa pysähtyä kertaakaan koko radan aikana. Mestariluokan rata on pyritty suunnittelemaan mahdollisimman haastavaksi. Haastavuus toki on kovinkin subjektiivista, mutta tässä ainakin samalta radalta löytyy useampia tyypillisiä haastekohtia.

Teemaradat. Paljon tuli toiveita myös erilaisista teemaradoista, joten tässäpä olisi muutamia eri luokista. Löytyy seuraamisen teemarataa, käännösrataa, asennonvaihtoihin painottuvaa rataa sekä puolenvaihtoja testaavaa rataa.

Instan puolella oli kysely, jossa seuraajat sai valita kahdesta rallyn tehtävästä mieluisamman. Kaikki nämä mieluisammat tehtävät kasattiin yhdelle ja samalle radalle. Tällainen siitä tuli!

Lisää ratapiirroksia tulossa myöhemmin.